onsdag 29 november 2017

Brandövning på Forsnäs Hemman

Vi passar på att hålla en brandövning inför julsäsongen. Vi har regelbundna brandövningar 3 gånger om året och kollar också alla brandvarnare vid samma tillfällen. 👍
Brandövningen går till så att alla, inklusive barnen får lära sig att haka av och hantera brandsläckaren och vi repeterar vart alla brandsläckare och brandfiltar finns och hur man agerar vid brand.  På bilden är det Husmor som låtsas att det är skarpt läge, men det är viktigt att även barnen får haka av och bära brandsläckaren och låtsas dra av sprinten, rikta munstycket och trycka (det låter *pyschhhhh* i vår familj) 😀 För att göra övningen så realistisk som möjligt och träna upp lite av ett muskelminne av hanterandet, ifall det blir skarpt läge och mer stressigt nån gång. Vi går också igenom utrymningsvägar och återsamlingsplats.

Vi har en full utrustning av tillräckligt stora brandsläckare (många har för liten storlek för att räcka till att släcka bränder av den storlek de oftast har när de upptäcks), en på varje våningsplan och ett par i särskilt utsatta andra utrymmen. Vi har en stor brandfilt i närheten av köket där den oftast är användbart och brandvarnare som kommunicerar på flertal väl utvalda ställen på vart våningsplan, utifrån att dom så snabbt som möjligt ska kunna upptäcka och larma vid rökutveckling.

Inga kommentarer: