fredag 3 februari 2017

Tupp till fredagsmiddag

Det blev en oväntad tuppslakt i veckan. En av våra fina "gamm-tuppar", som vi kallar dom Röda Bröderna offrade sig för att rädda sin flock från Duvhöken. Vi såg det live och skyndade oss ut, men Den Gamle Röde var döende och fick snabbt hjälp av yxan.
Nu bjuder han oss på två fina tuppbröst. Dagen efter var det dags för en olycklig nödslakt av en ungfågel pga skada och då passade jag på att också slakta en halvvuxen tupp som jag inte tycker verkar ha funnit sin plats, Tillsammans ger dessa två ungdjur och den gamle tuppen nu 900gr fina "kycklingfileer".
Låren är ju betydligt tuffare köttkvalitet, ingenting som liknar kycklingbroilern i affären, snarare som rött viltkött. Så resten av fåglarnas skrov inklusive fötter och huvud, ligger nu i tryckkokare för att bli en stor portion smaskig soppa som ska föda familjen under resten av helgen.

Bröstfileerna har blivit strimlade och ska bjuda på en rätt som är inspirerad av ett recept på thailändsk red curry och kokosmjölksgryta, trots mestadels lokala ingredienser. Så gott. =)
Snart dinerar vi med vår käre gamla röde tupp i åminnelse!


Inga kommentarer: