söndag 3 april 2016

Sista skidturen

Sista dagen på påsklovet och vi gav oss ut på vår (troligen) sista skidtur denna vårvintern, eftersom snön nu smälter ner i rasande takt. Och det var en ljuvlig skidtur.
Sommarvarmt och skjort-väder, som vi kallar det. =)
Det är så lättsamt att åka nu, med skare som dessutom är lite vått på ytan.
Och man behöver alls inte bry sig om att åka i spåren utan har full frihet att ränna runt i skogarna precis som man vill.
Jo, laggårds-overall är visst ett bra skidplagg. 
Vi passade på att hälsa på vår myrholme med urskog, som vi äntligen i januari i år, formellt blev ägare till. Efter åratal av arbete och kamp om att få rädda denna ljuvliga lilla plätt av Lappländsk äkta tillvaro. Tyvärr är ju nästan all annan skog här i Vilhelminas skogsland borta vid det här laget. Vår kommun har haft bland Sveriges högsta avverkningstakt de senaste decennierna. Och hur vi än kämpar för varje liten kvarvarande plätt omkring oss så har vi oftast ingen chans alls att kunna förändra och rädda våra skogar.
Solar på sitt-stenen framför vår räddade Myr-holme med urskog.
Men just Myrholmen kommer få stå helt orörd i vår ägo, och just idag unnar vi oss att njuta av vår enda lilla vinst istället för att tänka på våra massiva förluster, inte bara våra personliga förluster, hela skogens och alla oss människor är dom stora förlorarna för detta roffande.

Inga kommentarer: