söndag 7 april 2019

Tupp-tacos

Vi gör en traditionell söndagsmiddag på Forsnäs Hemman. Alltså traditionell för oss. Knappast för några andra. Det vankas tupp-tacos.😋
En favorit sedan barnen var små. Jag undrar ibland vad deras kompisar och kompisarnas föräldrar egentligen trodde vi åt, då barnen alltid stolt berättade att favoritmaten, det var självklart tupp-tacos.😂

Under våra första år som självhushållare insåg vi att vuxna tuppar av lantraskvalitet inte hade broilermjuka lår, direkt. Våra Ölandstuppar stoltserade med rejäla klubbor av riktigt rött kött vid det laget vi slaktade dom. Vältränade, tuggiga utan lång tillagning. Men vi lärde oss också ganska snabbt att det går utmärkt att bena ur låren och göra köttfärs. Låren från tre tuppar förser hela vår stora familj med en rejäl sats köttfärs till våra tupp-tacos och det blir en bra laddning över till lunch för oss vuxna på hemmanet, som kan räcka både måndag och kanske tisdag. 😋

Tips: Benen har en hel del senor som kan vara svåra att hantera även för en bra köttkvarn. På bilden syns hur jag skär av de urbenade styckena tvärs över, så att alla senor delas med ca 2 cm mellanrum. Då blir även de här tuffa köttstyckena lätta att mala fin färs av! 👍

Inga kommentarer: