torsdag 11 oktober 2018

Sellerisallad.

För några dagar sedan skördade vi sista sellerin, den riktigt hårda frosten har börjat nå även de skyddade odlingslådorna längs husens sydsida här i Lappland. Finfin selleri, och vi passade på att göra ett recept som en facebook-kompis tipsade om för ett tag sedan.😊
Krämig sallad med selleri, äpple och valnötter. Men så oroligt gott!!! 😋
Hela skålen blev uppäten på en kväll.
Det värsta är att nu är det nästan ett år tills vi får äta det här igen. För köpeselleri duger INTE, vår hemodlade är så otroligt mycket godare och det är det som "gör" hela salladen! 👍

Recept.
Lika mycket tunt skivade selleristjälkar som hackat äpple. Vi tog ca 2-300gram av varje.
Tillräckligt med Creme Fraiche för att allt ska bli krämigt. Det räckte med en 2 dl burk för oss.
En liten påse ekologiska valnötter som hackas i lagom stora bitar och blandas i.
Rör i en skvätt pressad citron.
Krydda med salt och peppar.

En del recept vi läste igenom hade också i majonäs, men det går bort här på Forsnäs Hemman då vissa familjemedlemmar är majonäsofober.

Inga kommentarer: