onsdag 24 oktober 2018

Järnpanna.

Våra stekpannor är i vanligt järn, två storlekar. Med dom har vi fött alla 6 medlemmar i Forsnäs Hemman under många år. Här med dagens pannbiffar av renfärs som vi just tillagade. 😋
Många är nu upprörda över den dokumentär om teflon som visade på SvT för några dagar sedan. (Den bittra smaken av Teflon)
Och det är upprörande, och känslosamt. Berörande. 💔

Det är också så förutsägbart. Det här är en av en lång rad dokumentärer under de senaste 10-15 åren som alla följer precis samma upplägg. De stora vinstintressena, den lilla individen som drabbas så hårt. Maktens totala möjligheter att dölja, förhala och hitta oändliga mängder kryphål för att fortsätta förstöra. Några av dom andra filmerna av samma typ är t.ex. Bananas av svenska filmare,  "The Monsanto Papers" och "Bitter Seeds" om bomullsodlare i Indien. "Underkastelsen" av Stefan Jarl följer i fotspåren och det finns dussintals till.

Det som alla dessa filmer har gemensamt är att de frammanar en upprördhet hos tittaren, över just sin sakfråga. Men ingenstans visar man på det gemensamma underliggande problemet. För alla dom här filmerna handlar egentligen om samma problem! 😳 De grundläggande samhällsstrukturer som möjliggör att samma vedervärdiga saker händer om och om igen och i hela samhället.

Det här forskningsfältet var det sista vi, Husbonden och jag gjorde en insats i. Vi var med och byggde upp internationella forskarnätverk och utvecklade också en avancerad statistisk modell för att kunna belysa just detta. Vi skapade metoden för det som Einstein slagkraftigt sammanfattade som "We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them".
Vi utvecklade metoden för att just göra det, hitta det tänkande som skulle kunna vara lösningen på det tidigare tänkandes problem.
Forskningsfältet heter MHC, Model of Hierarchial Complexity. Det var som sagt vår sista anhalt inom forskningen. Våra resultat var nämligen överväldigande tydliga. Det är dags att ta hand om sina nära och kära, att njuta av den tid vi har kvar. 😊

Inga kommentarer: