måndag 20 augusti 2018

Makalöst, majsen är mogen!

Igår hände något jag nog aldrig riktigt hade räknat med att få uppleva. Vi fick äta egenodlad majs! Eftersom vi bor i de allra kallaste delarna av Lappland så kändes det i vintras klart övermodigt att prova att odla fullstor majs i vårt växthus.😏
Men, det har gått över förväntan bra, och igår ansåg jag alltså att två av kolvarna var mogna nog att provsmakas. De delades andaktsfullt mellan fyra familjemedlemmar och de övriga tre, som aldrig tidigare ätit helt färsk majs, fick uppleva något otroligt ljuvligt! 😋

Jag själv har bott hos en majsbonde i Ohio, norra Amerika. Det var hösten 1990, och det var en fantastisk upplevelse för mig att när jag ville kunna gå rakt ut i fälten, plocka ett antal majskolvar och koka och äta färska. Det förstörde all möjlighet för mig att senare, väl hemma i Sverige igen, kunna njuta av affärens trista majs. Och boendes i Lappland trodde jag nog aldrig att jag skulle kunna odla egen.
Men johodå!😍
Så GOTT det var, och vi har minst 40 kolvar till som nu blir ätmogna dag för dag. 👍

Så här gick det med vår majsodling framöver denna sommar:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/08/mera-majs-till-familjen.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/09/ljuvliga-hostdagar-i-vaxthuset.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2018/10/tabberaset-i-lappland.html

Inga kommentarer: