tisdag 11 juli 2017

En rak regnbåge

Igår kväll, sent, fick vi se något helt unikt. En rak regnbåge!
Under några minuter, när solen stod lågt över grantopparna mitt emot denna regn-pelare så stod vi som fixerade, och bara glodde mot syd över vackra Vojmån.
Efter ett kort tag så splittrade sig pelaren och en båge började bildas mot öster, sen tog bågformen över och pelaren försvann. En "vanlig" färgstark regnbåge trädde fram, men också bara den ett kort tag, för inte mer än 5 minuter senare hade solen gått ner under trädtopparna och hela showen var över.
Det var helt overkligt. Det liknade till viss del de solpelare vi ibland får se under vintrarna, men något liknande detta har jag aldrig sett. Eller hört om!
Vi brukar alltid uppskatta såna här unika upplevelser, och det hjälper att bo utanför stadens ljusföroreningar och att vi bor i Lappland, som bjuder på så många helt unika upplevelser på himlens höjd.
Vi säger ibland att vi är självförsörjande också på makalösa upplevelser. Vi behöver inte flyga till Thailand eller Mallorca för att få känna att något unikt och storslaget inträffar!

Här är några inlägg vi skrivit om allt från vårens solförmörkelse till midsommarnattens knappt synliga fullmåne.
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/01/ljuspelare.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/09/blodmane.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/09/norrsken.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/06/sedvanlig-midsommarnattsbild.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/03/sallsynt-solformorkelse.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/01/ljuspelare.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2014/07/midnattsmagi.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2013/06/midsommarnattens-fullmane.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2013/02/februarimorgon.htmlhttp://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2012/12/makalos-sol.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/12/skyhog-underhallning.html

Och den numer mycket spridda bilden av vår Pärlemor-Pegasus:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/12/pegasus-av-parlemor.html
Inga kommentarer: