Jordgubbarna har nu mognat i Lappland! Våra fina vita jordgubbsplantor ger gott om bär av en helt otroligt kvalitet. Dom smakar så himmelskt som inget annat. Och behöver inga bärnät.
Våra fåtal plantor med röda jordgubbar har vi gjort lite egen jordgubbsglass på. Med getmjölk. Fantastiskt gott. Något helt annat än köpt syntetsmakande jordgubbsglass!
Och som grädde på moset är det bara att konstatera att här i Lappland blir det svampår! Och VILKET svampår! Vi var ute och plockade lite hjortron men snart tog svampfrossan överhanden och vi skulle lätt kunnat plocka 3-4 korgar på en halvtimme om inte hällregnet hade stoppat utflykten! Det är rader/flockar/ruggar av idel ädel perfekt oäten rimskivling. Och såna mängder fin gulkremla att jag aldrig sett maken till det. Nu är allt rensat och gulkremlan stekt.
Och än är nätterna ljusa här hos oss i norr, så nu ska fredagsmyset avslutas med en ny liten svamptur!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar