Nu har vi äntligen fått provsmaka årets kallrökta, lufttorkade kött. En absolut genuin tradition från Lappland. Det är världens godaste köttprodukt. Man kan föräta sig.
Tidigare har vi bara gjort renkött på detta sätt, så som vi lärt oss av våra Samiska vänner som vi köper slakt-sarvar från. Men i år tog vi och experimenterade lite med våra egna lantraser, en Lappbock fick bli insaltad, rökt och torkad och ett antal kaninlår av våra Gotlandskaniner.
Allt var väldigt gott! Man känner djurens karaktär & tydligen blir allt kött otroligt gott när man behandlar det så här. Perfekt till fredagsmyset eller helgens utflykter!
Här är våra tidigare blogginlägg om vårt ljuvliga kallrökta & lufttorkade kött:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2015/03/roker-arets-torkade-renkott.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2014/04/kallrokt-lufttorkat-renkott.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar