onsdag 21 oktober 2015

En riktig Halloween-upplevelse

Här i byn har vi fantastiskt många barn. Av ca 25 invånare är nästan hälften barn. Så vi brukar anordna en bus-eller-godis vandring varje år. Det uppskattas av barnen och av alla bybor som får besök.
Här bjuder vi på 2013 års Halloween-happening på Hemmanet.
Och lite tips på vad man kan göra för barnen som inte är alltför svårt eller dyrt.
Pumpor är en kapitalvara hos oss här uppe i Lappland. Det kommer in en mindre sändning till ortens affärer i Halloweenveckan och kommer man bara nån timme försent så är dom slut.
Det betyder att vi inte kunnat få tag på pumpor de två senaste åren.
Tack o lov går det nästan lika bra med apelsiner, fast det bli ju små huvuden att karva i. För att få ut själva fruktköttet & saften så kan man helt enkelt pressa dom. Inget går förlorat.
Så alla familjemedlemmar kunde karva varsin apelsin"pumpa"gubbe och när det var bus-eller-godis-vandring så ställde vi ut de små gubbarna längs stigen som leder upp till Hemmanet (nedre bilden här ovanför).
Fint och stämningsskapande!
Ibland får vi ju tag på några av de fåtal riktiga pumpor som säljs på orten. Då kan det se ut så här:
http://forsnashemmanshantverk.blogspot.se/2012/12/arets-halloween-pumpor.html

Dessutom så vill man ju bjuda barnen på lite spänning och lagom skrämmande skräck.
Här kom sönernas tidigare skräckmasker till användning. Vi fäste olika masker på tallarna i dungen precis bredvid huset och fäste också pannlampor under som riktades mot masken och gav en nervpirrande upplevelse.
Så här såg den röda masken ovan ut. Både mask och pannlampor fästes med vanliga knappnålar.
Slutligen ett litet lakansspöke som hängde på en vindpinad gren och svängde. "Kroppen" gjorde vi av lite överblivet hönsnät och inuti hängde också en ficklampa som gjorde att spöket var "självlysande" när barnen kom förbi.
Och kanske viktigast. Eftersom vi är en så liten by (sammanlagt max 8 hus för barnen) så ser vi till att skicka en "inbjudan" eller kanske snarare en förvarning till alla boende. Så alla vet när vi kommer förbi och kan se till att ha godis hemma och vara hemma.
Dessutom får dom erbjudande om att få bilderna från förra årets bus-eller-godis.
Och nu ser vi alla fram mot nästa vecka! Booooo! 

Inga kommentarer: