söndag 30 augusti 2015

Stiltje på svamp-fronten

Vi vågade oss ut på en svamptur ca tre dygn efter regnet. Men det fanns inte alls mycket att se. En alldeles nyuppkommen tegelsopp och en gulkremla i prefekt skick gav lite hopp.
Kanske kommer regnet locka fram lite mer svamp senare i veckan? Och gulkremlorna brukar vanligen vara helt överståndna vid den här tiden, så kanske är också svampen lika försenad som resten av växtligheten.  I övrigt några taggsvampar, en björksopp och en ganska medtagen men helt oäten blodriska. Lite senare än kortet togs hittade vi också en tegelkremla av god kvalitet.
Nu är det ju inte bara mängdens svamp som lockar oss till skogen. Det här är utsikten från en av våra ställen....Ljuvligt. Eller som sonen, 11 år uttryckte det "det är liksom frihet, det känns mycket i känslorna". Jovisst, så är det att vara Lapplänning i Lappland.

Och den ynka nyhittade svampen fick lite stöd från frysen, lite fryst blodriska från förra året. Och uppskattades som tillbehör till rotmos och fläsklägg och sedan (dagens lunch) som lyxmacka på en rostad pain riche och massor av ost ovanpå. SMASK!

Inga kommentarer: