lördag 15 augusti 2015

Pilbåge på riktigt

Vi har gjort en ny "leksak" åt sonen. Det är svårt att kalla det leksak, för det är en alldeles riktigt långbåge av precis samma modell som på medeltiden. Dock kortare än en vuxen eftersom längden är anpassat till användaren, i detta fallet den 11-årige-sonen. Det är inte ett helt enkelt träarbete, laminerat trä av olika varianter och väl balanserat. För Husbonden var det dock ingen match.
Pilarna skulle husmor och sonen göra. Det var liiiiiite svårare, eller så var inte pil-teamet så kompetent. Vi har fått till en, ganska krokig och knagglig pil, som sonen just nu övar med, innan vi får de pilar som vi till slut kände oss tvingade att köpa.
Men roligt, det är det! Det är nog Hemmanets mest använda "leksak". Inget blir så omsorgsfullt omhändertaget som denna pilbåge.

UPPDATERING:
Är inte Facebook fantastiskt! Från förmiddagens foton så fick vi nya råd från en Expert i bågskytte.
Rådet var "ha lika mycket tyngd på båda fötterna så får han en rakare hållning, då kommer det gå ändå bättre för honom. Tyngden ska ligga på främre trampdynan på foten. "

Sonen läste med andakt, det var ju en gammal erfaren båg-skytt som talat. Och turligt nog kom de beställda pilarna idag, så genast skulle det tränas enligt de nya råden.
Och det gick SÅ mycket bättre! Sonen är så nöjd.
Vi har en ganska nystartad bågskytte-klubb i Vilhelmina....tror dom får en ny medlem nu när höstterminen drar igång!

Inga kommentarer: