måndag 2 mars 2015

Diverse blått och vasst

Sportlovet bjuder inte direkt på skidväder än så länge. Under helgen var det tidvis storm och just nu snöar det stora blöta lappvantar. Så just nu är det inomhusaktiviteter som gäller.

Här är en särskilt komplicerad trådtvinnad härva med inspunnet glittergarn, som jag färgade blågrönt. Den var så svår att spinna att det aldrig hade blivit så här bra om det inte var skidmästerskap. Maken till tråkig och oengagerande sport finns inte. Perfekt att sitta och spinna under såna evenemang!
Vi har bytt kast-sport. Från dart som vi nu tränat rätt idogt sen strax före jul, till kunai, japanska kastknivar. Det är så himla roligt...och svårt. Vi börjar bli så pass bra efter 3 dagars träning att vi kan få fast alla tre knivarna på första kastet, om vi har lite tur. Och det gäller alla familjemedlemmar som tränar. Men precisionen är inte den bästa än.
Det är ju en slags sport...på sportlovet.
Sonen med sina kunai-knivar framför den hemgjorda måltavlan som husbonden tejpade ihop.

Slutligen visar vi upp sonens julklapps-armband. Han hade blivit så förtjust i ett gammalt tenntrådsarmband vi hade här hemma att han fick plocka ut sitt alldeles eget armband med julklappspengar från mormor. Vi åkte upp till HantverksHuset i Vilhelmina Kyrkstad och tittade på alla vackra armband som finns där. Efter några minuters funderande och provande så fastnade han för detta, med en klarblå rund läderrem i mitten och med små silverkulor trädda över tenntråden. Nu har han burit armbandet varenda minut sen han fick det, utom under Judon då alla smycken tas av. Just det här armbandet är gjort av Vilhelmina Hantverksgrupps nya ordförande Annica Gebarth.

SÅ fint och uppskattat av sonen! 

Inga kommentarer: