Eftersom vi bor långt från civilisation och tillgängliga råvaror så fick vi anpassa receptet (som vanligt). Kyckling-filéerna var egentligen bröstfiléer av våra smakrika, "bättre än ekologiska" Ölandstuppar (absolut #exceptionell råvara). Vi stoppade dom med en blandning av frusen, tinad avrunnen persilja, riven ost och den ekologiska örtblandningen "Trocomare". Lindade ihop dom med Blåvitts baconskivor och fäste ihop allt med hemma-täljda björk-tandpetare (vem köper tandpetare efter att "Plackers" uppfanns?)
Helt otroligt gott med ris, kokta morotsslantar och en sås som inte har recept. Kan bara berätta att husbonden (sås-kokaren) kallar såsen för "Skrov-sås", alltså kokt på tupparnas skrov =).
Vi avslutar inlägget med ett hyllningsfoto. En av familjemedlemmarna gjorde ett "välansat" helskägg av hänglav.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar