söndag 17 november 2013

Höststorm i Forsnäs

Ojojoj, vad det blåste i natt. Morgonrundan på hemmanet blev.....lång och bestod av enorma mängder av uppstädning. Och vi kommer nog få fortsätta städa under lång tid framöver.
Först har stora delar av skogen från vägen ner mot Vojmån blåst ner, så vinterns skogsarbete är redan bestämt åt oss. Det måste rensas, åtminstone lite.  Och utsikten mot Vojmån blev kanske lite mer gallrad än vad vi tänkt oss. Fem av våra träd blåste också över vägen och tele-linan, så morgonens första uppgift var att röja byavägen.
Växthuset står upp, knappt. Men varenda ruta som inte var fastskruvad har blåst iväg. Bara dörren och det öppningsbara takfönstret klarade sig. Till & med ett par av metallstagen är "som bortblåsta", rent faktiskt. =)
Och när vi gick ner med getterna till betet så såg vi att takhatten på bya-föreningens grill-kåta hade blåst av. Hur det gått till fattar jag inte för den har en 2 meter lång vridstång som hänger ner i kåtan. Blåste den rakt upp i 2 meter o sen åt sidan? Nå, på nåt sätt ska vi väl få tillbaks den, för vi uppskattar verkligen kåtan under vårvintern. Och kom ihåg, den är allmän, så välkommen på ett mysigt besök till Forsnäs för att grilla och titta på djur. 
Djuren klarade sig bra, en kanin hade rymt när burtaket blåste av, men han är infångad. 
Men vinnare i Forsnäs-tävlingen för att "bli blåst" är nog ändå André Berg, som lyckades få hela Car-porten att blåsa bort! =)
Positiva sidor av stormen:
Det blåste ner massor av kottar som man kan plocka o använda till julpyssel. Det var nog allt!

Inga kommentarer: