lördag 31 augusti 2013

Svampskogen i Lappland

Tog en eftermiddagstur i vår alldeles egen svampskog. Hade på känn att det gamla "special-stället" inte skulle svika... och mycket riktigt, långt där nere i mossan, under alla dessa kvistar, fanns älsklingarna, taggsvampen. Och trots att det inte är världens bästa svampår, så bjöd skogen på rätt många fina sorter, från den absoluta favoriten "rynkisen" (Rimskivling), sandsoppen som ligger 2a på favvoritlistan & den oansenliga olivvaxskivlingen, till Lapplands ståtliga landskapssvamp, den tegelröda björksoppen, som förärades två foton.
Olivvaxingen var lite av en överraskning i tid och ställe, men påminde om att det är dags att gå och titta på "special-stället" som ger oss sotvaxing med ett par års mellanrum. Svampen som nog ligger 3a på favvoritlistan.

Här torkad svamp av olika slag på vår webshop: https://forsnashemman.se/svamp

1 kommentar:

Paula i pörtet sa...

Hej, provar kommentera igen då! Jag tycker att man gärna vill skriva en hälsning då man hälsar på i en okänd blogg, det glädjer i alla fall mig. Jo, sandsoppen är Dalarnas landskapssvamp och den finns det därför gott om här i södra Dalarna. Stensoppen har också kommit igång lite, men vi behöver mycket mera regn. Tyvärr verkar den kommande nederbörden bara hamna uppe i norr.
Nu ska jag kika på dina djur
Ha en fortsatt fin helg!