Sonen börjar riva årets första squash till favoritkakan! |
Squashkakan kräver en hel liter riven squash, så vi väntar tills första frukten är väl stor innan denna händelse inträffar. Och sonen får alltid riva, för det är jättejobbigt. I år fick han för sig att börja riva med hela squashen intakt (se bilden) men insåg snart att det var alldeles för jobbigt. 😉
Den går också jättebra att frysa för oväntade besök. Jag lägger en liten remsa smörpapper mellan varje bit. |
Men jag har anpassat det med åren.
Istället för bara rapsolja så tar jag hälften olja och hälften smält smör, eller till och med en del djurfett, som är helt underskattat i bakningssammanhang. Det blir jättegott!
Jag har också dragit ner på socker ca en dl och har i bara ett blad stevia, det ger den där lite extra sötman och man känner inte någon bismak. Jag har också bytt ut vaniljsockret mot en dust äkta vanilj.👌
Ett jättebra tips är att den här kakan går utmärkt att styckfrysa. Då kan man plocka upp rätt antal bitar och snabbt värma vid oväntat besök. Jag lägger en liten remsa smörpapper mellan varje bit.👍
Här är våra övriga squashrecept. Dom är utprovade under många år och riktiga favoriter. Många andra recept vi provat har blivit engångsföreteelser, men dessa bara måste vi göra alla år vi har turen att få mogen squash här i kallaste Lappland. 😋
Squashbiffar:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2013/07/squashbiffar-efterfragat-recept.html
Squach-frittes
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2013/08/squash-frittes.html
Squash-ratatouille
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2013/09/squashklassikern-ratatouille.html
Squashsoppa
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2013/08/squash-soppa-med-egna-ingredienser.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar