onsdag 7 augusti 2013

Squash-kaka

Squashen fortsätter producera, och därför provar vi ut nya recept. Igår blev det squash-kaka. Recept från gruppen Köksträdgården på FB.
Kakan fick dubbla tummar upp, från hela familjen. God smak av kryddorna (lite åt pepparkakshållet) och konsistensen med den saftiga kakan tillsammans med hasselnötterna var väldigt lyckad.
Denna gång följde vi receptet helt, förutom att hasselnötterna grovhackades.

OBS! Kakan innehåller ingen mjölk, så det är perfekt för personer som är känsliga mot laktos eller komjölksprotein.

Recept:
Squashkaka 
3 ägg 
3 dl rapsolja 
3,7 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
5 dl oskalad, riven squash 

5 dl vetemjöl 
2 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
1 tsk kanel 
1 tsk kryddnejlika 

2,5 dl valnötter eller hasselnötter 

Smörj en form motsvarande en halv långpanna (det fungerar även bra att dubblera receptet för en hel långpanna). Värm ugnen till 180°. 

Vispa ägg, olja, socker och vanilj tills det är tjockt och fluffigt. Vänd försiktigt i squashen. 
Blanda i de torra ingredienserna och slutligen nötterna. 

Grädda ca 1 timme i mitten av ugnen.

1 kommentar:

danielle sa...

Tack för receptet. Det ser riktigt gott ut! Jag delar.