tisdag 22 januari 2019

Och när maten ser ut som cement då?

En av de största förändringarna vi gick igenom när vi började självhushålla var hur vi åt. Helt plötsligt handlade det inte om att hitta ett recept man kände sig sugen på eller vad som fanns i affären. 😊
Det handlade istället om vad man själv kunde "producera" för mat och hur man skulle få den smaklig. Enorm skillnad, och tidvis svårt både praktiskt och känslomässigt. Alla vet väl hur vissa människor inte alls är sugna på att prova något nytt.😉
Men steg för steg går det, om man funderar mer på ingredienserna och tillagningssätt än slutlig maträtt. Det blir det som blir. Och väldigt mycket hjälp och inspiration har vi fått från mer naturnära kulturer runt om i världen. Dom KAN verkligen laga mat, på allt möjligt, och då ska väl vi också kunna det.  💗
Det här med svampsoppa är ändå en utmaning. Den är verkligen otroligt god, men ser oftast mindre aptitlig ut. Beroende på svampsort kan soppan se ut som barnbajs i gulbrunt, eller som här när vi använder vår goda tegelsopp (Lapplands landskapssvamp), den svartnar vid tillagning.  Då ser soppan ut precis som nyblandad cement. Kul! Tycker jag, men inte alla. 😜

Så lösningen här hos oss har blivit "toppings". Alltså att tillbehör till soppan serveras på sidan och kan strösslas över för att liksom dölja den mindre lockande basen av middagen. Till den här härliga svampcementsoppan serverades strimlor av kokt pumpa. Den hade egentligen varit lika god inblandad i soppan, men på det här sättet kan pumpan hjälpa till att höja det visuella. Även de klassiska krutongerna hjälper upp utseendet.
Små trix i en självhushållares vardag. 😇

Tidigare varianter av mer eller mindre bajsliknande maträtter:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/03/svampsoppa.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/09/margben.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/08/matig-skyddsjakt.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/12/att-lara-sig-ata-utanfor-boxen.html


Inga kommentarer: