Husbonden med höstens första Kanadagås och Vojmån i bakgrunden. |
Det tog en kvart, sen var första gåsen skjuten. Nu är ju gåsskött inte sådär jättegott, tycker vi. Rätt torrt och tråkigt. Förra kanadagåsen som sköts helstekte vi i ugn, och det var ingen succé, så nu blir det gryta istället. Men först gåslever och snabbfräst färsk hjärta med lök, det kommer nog vara väldigt gott!
Nån kanske undrar varför vi på Forsnäs Hemman är förskonad från invasionen av Kanadagäss då våra närmsta grannar åt båda hållen har såna problem? Det är gräsmattorna som är orsaken. Grannarna har kortklippta, välskötta gräsmattor. En av dom har får och den andra sköter sin matta noggrant på konventionellt sätt. Och gäss, som är betesdjur, älskar gröna & vältrimmade gräsmattor med massor av nya späda strån som dom kan beta hela säsongen. Den stackars grannen med konventionell gräsmatta vill ju dessutom ha rent och snyggt så han går och städar bort gåsbajset varje dag. Rekordet var två stycken 10-litershinkar, alldeles proppade med gåsbajs, som dom lämnat efter sig på bara några morgontimmar.
Vi på Forsnäs Hemman, vi har det inte alls så "vältrimmat" nere vid Vojmån, så gässen väljer mycket hellre att slappa hos våra grannar.
Uppdaterat, vi gjorde dill-gås (som dillkött) och det blev väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar