Fina plantor, tänk att dom kan bli så stora med så liten rot! Men sen ska man äta, och hur då då? På någon blogg läste jag att man delar buketterna i halvor, steker snabbt på hög värme (typ wokar) och smaksätter med lite soya, vitlök, chili och sesamfrö. Så, det körde vi på och åt tillsammans med renrevben. Det är härligt att få äta så pass "stenålders" igen, det är alltid lättare på sommaren än på vintern.👍
Men alltså Pak Choien, den var inte god tillagad på det där viset och konsistensen var också svår att smälta.
Vad göra? Det är ju ingen idé att odla det man inte vill äta. Och just nu har vi massor av skördeklar Pak Choi och mängder med frö som jag tänkt så inför höstskörden.
Jag googlade, alltid en bra idé. Men det visade sig att den här wokvarianten med smaksättning av vitlök, soya, chili och sesamfrö är typ det enda recept som finns i det allmänna medvetandet.
Nu var goda råd dyra!😅
Så då får man sätta sig och bli lite analyserande. Pak Choi är en kål. Den är mest lik salladskål som inte heller är en favorit här i huset. Så då ställde vi oss frågan: vad gillar vi för mat som har kål i? Svaret blev pizzasallad.
Sagt och gjort. Vi skivade Pak Choi rätt fint tvärs över stjälen för att komma undan den där jobbiga konsistensen i mesta möjliga mån. Och gjorde pizzasallad. Det blev helt, och nu har vi alltså en användning också för Pak Choi. 😋
Men, vi kommer troligen inte odla den i fortsättningen också. Det finns annat som är mer smakligt och mycket mer användbart, som rädisor eller vanlig bladkål som man kan skörda snabbt!
Se här: http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/06/kalsoppa.html
Lite senare på våren kom vi på ytterligare ett trix för att göra Pak Choi både ätbar och god: http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/06/kalpudding-med-pak-choi.html
Lite senare på våren kom vi på ytterligare ett trix för att göra Pak Choi både ätbar och god: http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/06/kalpudding-med-pak-choi.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar