måndag 3 juni 2019

Kålpudding med pak choi.

Nu har all vår snabbkål börjat blomma och det är dags att rensa ur dem. Det har varit en mycket lyckad skörd av den tidiga vårsådd som vi gjorde i växthuset, tredje veckan i mars. 😊
Vi har haft lite bekymmer att räkna ut hur vi skulle använda Pak Choi-plantorna, som blev fina men som ingen i vår familj uppskattar särskilt. En lösning blev att göra pizzasallad. Och nu, som en snilleblixt kom vi på ett till sätt, som blev riktigt uppskattat!👍

Vi gjorde en klassisk kålpudding, med hälften vanlig vitkål och hälften all den olika "snabbkål" som vi nu måste ta tabberaset av i växthuset. Det var, förutom Pak Choi också broccolirybs och Choy sum.

Smaken på kålpuddingen blev väldigt lik den klassiska och det gick åt så otroligt mycket kål att vi faktiskt har lyckats äta upp varenda blad av varenda kålplanta vi sådde där i mars.
Succé! 💗

Här det tidigare inlägget om snabbkål.
https://forsnashemman.blogspot.com/2019/05/snabbkal.html

Och när vi kom på att börja göra pizzasallad av Pak Choi.
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2019/05/att-ata-pak-choi.html

Inga kommentarer: