Helggotta! Då och då tar vi fram den yppersta rikedomen från frysen och unnar oss det godaste som finns. 😊
Att kallröka och lufttorka ren är ett unikt sätt att förädla kött som bara kan göras på det här sättet i vårt kalla, torra lappländska inlandsklimat. Det är ett otroligt arbetskrävande tillagningssätt som startar redan i januari med slakten av vårvintersarvar och sedan involverar noggrann styckning i perfekta bitar, insaltning, flera dygns rökning, dygnet om, upphängning på sydsidan av förrådsboden och den lufttorkningen är inte riktigt klar än för årets sats. I början/mitten av april har den torkat nog för att vi tar ner den och fryser in. 👌
Men tack och lov har vi fortfarande två bitar kvar av förra årets produktion och i helgen unnade vi oss! 😋
Tidigare inlägg om vårt kallrökta, lufttorkade renkött:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2014/04/kallrokt-lufttorkat-renkott.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2015/03/roker-arets-torkade-renkott.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2016/04/rokt-lufttorkat-go-kott.html
https://forsnashemman.blogspot.com/2018/04/vartid-vedtid.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar