lördag 1 december 2018

Kefirgryn till frysen.

Nu avslutar jag kefir-säsongen och fryser in den sista omgången gryn. Därmed är också våra Lappgetter i sin tills nästa killning i vår. 😊
Vi äter ju inte mängder av mjölk, som jag skrivit om tidigare här. Vi äter till stora delar stenålderskost. Mjölk, som ju är barnmat till en annan djurarts bäbisar, känns inte som ett särskilt naturligt födoämne för oss människor. 😏

MEN, vi är långt ifrån några paleodiet-fundamentalister utan när det vankas pannkakor, gratänger eller egen hemmagjord glass, då är vi SÅ glada att vi ändå har egen mjölk, helt färsk och varken pastöriserad eller homogeniserad (kokt eller sönderslagen, som man också kan kalla det). 💗
Smask! Från och med nu blir det dock vår frysta mjölk vi tar till. 👍

Mer om vår kefir:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/06/gor-egen-kefir.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/06/kefiren-lever.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/07/kefirvassle-svalkande-gott.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2017/07/sommarlunch.html

Och en 6 sekunders film om krämigheten i en god getmjölkskefir!
https://www.youtube.com/watch?v=Gs9veYHzlWE

Inga kommentarer: