Nu kan jag konstatera att mina kefirgryn överlevde sin 7 månader långa vintervila i frysen. Dom skapar ljuvlig kefir och nu ser jag fram mot både härligt tjocka, syrliga tallrikar med krämig kefir till eftermiddagsfikat och läskande vassledrycker!
I vanliga fall brukar man säga att man bara kan frysa kefirgryn i max 3 månader, men på grund av fullständig felplanering av våra Lappgetters parningar så har vi inte haft någon mjölkande get förrns nu i veckan. Men kefirgrynen klarade den extralånga semestern och gör precis det dom ska. Här på bilden ser man hur getmjölken fermenterats och separerat i vassle underst och tjock härlig kefir överst.
Tidigare inlägg om vår getmjölks-kefir:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2016/03/kefirfrukost.html
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2016/07/slatterdricka-kefirvassle.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar