Idag var det dags att prova på att äta ytterligare en av våra pumpa/squashvarianter som vi lyckats odla i sommar i vårt stora växthus. Rondini, som beskrivs som en lite speciell, lagringsduglig squash som härstammar från Sydafrika. 😊
|
Fina rondini-squash som lagrats i nästa två månader. Dom börjar bli orange, så vi vill äta upp dom snarast. |
Den är av samma släkt som många pumpor och sommarsquash (C. pepo). Om den skördas väl mogen så anses den vara lagringsduglig i ca 3-4 månader med bibehållen smak. 💗
|
Delade. Mycket fruktkött och fina mogna frön. |
Våra två små Rondinis vägde strax över 330 gram när vi tog in dom den första oktober och har tappat ca 10-15% av sin vikt vid det här laget nästan 2 månader senare.
|
Tillagas genom ångkokning ovanpå en gryta av grönkål och tysk delikatesskorv. |
Vi delade dom och kokade halvorna i en gryta med grönkål och tysk delikatesskorv som var vår middag idag. När dom var genomkokta lade vi i en klick smör och kryddade med lite örtsalt. Och åt med tesked. 😋
|
Serveras med en klick smör i mitten och lite örtsalt. Skalet är som sin egen serveringsskål och den äts lättast med en tesked. SÅ gott! |
Dom blir som en perfekt serveringsskål för skalet är riktigt hållfast och hårt och dom smakar, tja, pumpa. Och eftersom vi verkligen gillar pumpa och den här lilla varianten har visat sig kunna ge skörd även hos oss i allra kallaste nord, så ska vi absolut odla den också nästa år. Men då ska vi se till att köpa frö från en specialistfirma och vi väljer den allra tidigaste varianten. 👍
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar