fredag 2 november 2018

Spagettipumpasuccé!

Idag var det dags att tillaga spagettipumpan. Singular, för vi odlade tre plantor men det blev bara en pumpa. Men ändå en hyfsad storlek, 2 kilo. Och efter en månad i bokhyllan för att eftermogna passade dagens middag med köttfärssås perfekt för att också för första gången få prova att äta spagettipumpa. 😊
Dela i halvor, bort med kärnorna, salta lite på snittytan. In i ugnen på 200C med ett glas vatten hällt i plåten och sen fick den "baka" tills potatisprovar-pinnen talade om att allt var helt mjukt rakt igenom. För vår 2 kilos tog det ca 25-30 minuter. 👍
Sen fick den svalna lite innan vi rev ut strängarna av fruktkött med en vanlig gaffel. Rivet fick ligga och rinna av sig lite i ett durkslag, för pumpa innehåller ändå ganska mycket vätska.
Sen var det bara att servera med renköttfärs med egna tomater, dom vi har liggandes för att eftermogna räcker säkert minst en månad till. Så överlag en middag med hög självförsörjningsgrad. 😁
Den var så GOD! Spagettipumpa-spagettin var riktigt god! 😋Den är lite sötsmakande och nötig och mår bra av att slungas med lite smör och örtsalt för att få en mer spagettiliknande smak. Den kan nog också funka utmärkt i en köttsoppa där sältan kommer från de övriga ingredienserna.
Nästa år satsar vi på tidigare sorter av samma pumpatyp och hoppas på bättre skörd än en enda pumpa på tre plantor. 😉

Inga kommentarer: