Serverat med vispad grädde med äkta vanilj i. När vi har getter som mjölkar så brukar vi servera med vaniljglass istället. Bådadera är väldigt gott till!
Den är ju väldigt ovanligt att vi äter sötsaker, det här receptet har jag själv minskat rätt rejält på sockret i. Och den här pajen är lite av en halloweentradition i familjen. 💗
Och om vi har en lite större pumpa än dom vi fick i år, så brukar det också räcka till jättegod pumpasoppa. 👍
Recept på pumpapajen:
Deg:
3 dl vetemjöl
125gr smör
2 msk socker
2 msk socker
1 ägg
Pumpa fyllning:
4 dl pumpa hackad i bitar
2 ägg
1 dl strösocker (och en liten nypa stevia om man har, då kan man minska på sockret)
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt
ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ett tag. Kavla tunt
och klä en stor pajform eller två mindre.
Sätt ugnen på 200°.
Koka pumpabitarna i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av
vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt
den svalna något. Tillsätt äggen och resten av ingredienserna till fyllningen (allt
går att göra i mixern) och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen
40-50 min. Låt kallna.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Här inlägget om pumporna till den här pajen:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/10/sjalvforsorjning-av-halloween.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar