tisdag 1 mars 2016

Serveringsbrickor

Nu lägger vi ut våra vackra serveringsbrickor i web-butiken!
Ljuvliga trä-stammar av hänförande vacker färgad (blånad) tall, bearbetas för hand till naturligt formade och färgade brickor. Perfekta för att skapa en unik naturnära känsla vid middagar och väldigt praktiska att servera tillbehör på. På bilden ovan syns Hemmanets Nypongelé, Rönnbärsgelé med cognac, Rabarbergelé med Habanero och vår goda hjortronsylt.
Helbilder av våra serveringsbrickor. Självklart kan dom också användas som skärbrädor, men vardagligt slitage kommer dämpa ådringens och färgernas enorma skönhet.
Detaljbilder. Som alltid är alla våra brickor dekorerade med vår unika brännstämpel.För att få fram dessa ljuvliga färgskiftningar i vår Lappländska tall behöver tallen förvaras under speciella omständigheter under ett antal år efter avverkning. Med rätt förutsättningar så växer färgen fram, det kallas "blånad tall" på fackspråk, men det är egentligen ett spektrum av färger från glänsande gyllene, till aprikos, mahogny och gråa nyanser ända ner till mörkt antracitgrått. Resultatet är helt överväldigande i sin färgprakt och den tydliga ådringen.
Vi har själva byggt garderobsdörrarna i vår hall i detta trä, det tog många år att spara ihop till för det är inte helt lätt att få fram så vackert blånad tall. Många av våra gäster blir stående stumma redan i hallen. naturens skönhet är SÅ vacker när man vet hur man ska få fram den och visa upp den.


Inga kommentarer: