lördag 27 september 2014

Fibrer och friska vindar

Vad använder man en friskt höstvind till? Förra veckan hade vi rena "födelsedagskalaset", helt plötsligt fick vi mängder med bra saker från alla möjligt håll. Massor av äpplen, som håller på att bli torkade äppelskivor, fruktläder och äppelmos utan socker. Vi fick flera fällar ull av lantrasfår, Helsingefår. Extra roligt då det var i många färger som vitt, svart, fläckigt svart vitt, samt brunt. Dessutom har jag fått tag på en Angoragetsuppfödare som kan sälja obehandlad mohair, klippt direkt från geten, åt mig. En extra bonus för såna som lever nära djuren och vill följa fibern hela vägen från källan och gärna göra allt arbete själv, som jag.
Här ligger mohairen och en del av Helsingeullen på tork efter en "lätt-tvätt". De friska vindarna från höststormen hjälper till att torka fibrerna, men samtidigt hamnar det en del löv och barr i ullen. Det får man ta, det går väldigt långsamt att torka fibrer inomhus.
Observera den snygga röda arbetsoverallen som är ytterligare en av gåvorna från förra veckan. Våra nya grannar kom förbi med flera fina arbetsutstyrslar, och denna i rött känns särskilt bra att använda den här perioden, när man går och plockar bär och svamp i skogar med jaktlag i samma marker.
Som parentes, trots absolut begränsade ekonomiska resurser så går det att känna sig SÅ rik! Tack alla vänner och bekanta! Skattkistan hittar man där många minst anar det!

Inga kommentarer: