måndag 18 augusti 2014

Smaker som smakar

Det känns lite mer höstlikt, regnar, kallt på mornarna och vi har hittat säsongens första svampar. Alla tre var rimskivlingar. Blir det ett rimskivlingsår? Hoppas det. Favoritsvampen nr 1. (OBS! Uppdatering längst ner i inlägget!)
Men för några veckor sedan var det andra smaker som lockade. Här är lite gotta från vår ätbara trädgård. Vita jordgubbar och allåkerbär. Dom har två saker gemensamt. Dom ger inga kommersiella skördar (man får ganska lite från varje planta) och dom smakar extra, otroligt himmelskt gott. Det är som om moder natur säger åt oss att allt inte behöver producera överdriven mängd, en del behöver bara producera fantastisk kvalitet.
Men OJ, är det ett rimskivlingsår! En kortare promenad bara runt huset, gav kilovis med fin, oangripen rimskivling av högsta kvalitet. Bara att bryta upp hattarna i 4-5 bitar och skiva fötterna och lägga i torken. Här våning 9!!! av torken i går kväll. Nu är allt torrt och kommer snart vara till försäljning på HantverksHuset i Vilhelmina Kyrkstad.

Inga kommentarer: