söndag 22 december 2013

Marsipansvampar och chokladlera

Oj, nej, det växer svampar på en tallrik i köket. Vad är det? Luktar och smakar som marsipan, men liknar mest flugsvamp......
När sonen hade använt upp all röd marsipan på flugsvamparna tittade han sig kritiskt omkring, tänkte en stund och sa: "Jag vet, jag kan göra en Karl Johan, för det finns gult till rörlagret och så kan vi doppa hatten i choklad så den blir brun!" Mammas svamplockar-hjärta blir varmt, nästa generation svampplockare är säkrad.
Själv gjorde mamma grisar som fick vältra sig i kladdig choklad-lera. Våra egna Linderödgrisar från i somras bjuder på både julskinka, rökt hjärta, leverpastej och små, runda köttbullar till julbordet. Och det är bara fyra månader kvar tills nästa generation Linderöd-kultingar får komma på sommarläger till Forsnäs Hemman.
God Jul allihop!

Inga kommentarer: