lördag 23 juni 2018

Akut-frittata.

En viktig del av självhushållning är flexibilitet, har vi märkt. Dagens middag är ett strålande exempel. Vi råkade ut för äggkross i hönshuset. 😲
Jag hade glömt äggkorgen i foderavdelningen och en rymmarhöna hade tagit sig ut dit under natten och vält korgen. 10 ägg var hela, men 8 var mer eller mindre spräckta och 4 var helt krossade. De fyra gick ju ändå inte helt till spillo för höns äter gärna upp krossade ägg och "återanvänder" dom på det sättet. Men det kändes ju som det var läge att planera maten utifrån de 8 ägg som var spruckna, för att inte dom skulle förfaras. 😊
Det blev en frittata-inspirerad självhushållar-omelett. Tre gröna Tapas-chilis, dom smakar som grön paprika om man tar bort hinnor och frön. Två små röda chilis för oss som gillar lite hetta, se delen mellan "klockan 16 -18" på bilden av stekpannan. 💗               
Äggen vispade jag med lite getgrädde och mjölk och sen i med en rejäl handfull svinmålla, som fått ersätta alla former av spenat, och mycket av sallad och annat bladgrönt hos oss. Det är ju helt enkelt godast! Och kräver ingen som helst skötsel, snarast motsatt. 👍

Rödlöken (och salt) är det som vi köpt. Men rödlöken är i det här fallet lite återvinning också, för vi jobbar fortfarande på att "äta ifatt" efter sonens studentfirande förra veckan.
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.com/2018/06/studentfirande-pa-forsnas-hemman.html

Överlag tyckte familjen att det var väldigt, väldigt gott. Trots att det var en akutinsats. 😋

Inga kommentarer: