onsdag 7 mars 2018

Vackra levrar.

Nu är det full rulle på Forsnäs Hemman och bloggandet får stå tillbaks. Efter influensa och den här vinterns ständiga snöskottning, så är det ont om tid. Snön vräker förresten fortfarande ner och det börjar bli väl tradigt nu, även för oss som är stora snöälskare vanliga vintrar. Dessutom fick yngste sonen en hjärnskakning förra veckan. Det är bara att konstatera, vi ligger efter med slaktandet av smådjuren.
Idag och ett par dagar framöver är det de sista kaninerna som förpassas till frysboxen. 👍 Det gäller att ta dom i tid så att de har kvar sina fina vinterpälsar. Och visst finns det verkligen guldkant också på att ha bråttom ibland. 😁När jag står där och flår och tar ur kaniner på löpande band så slår det mig vilken skönhet som kan finnas i t.ex. lever. Alla vackra vinröda nyanser av dessa glänsande och så goda organ. Och med 5 kaninlevrar på tallriken, så blir det också en ordentlig middag till slaktarinnan, tillsammans med lite stekt lök, lingon och svampsås på torkad sandsopp. Mums! 😋

Inga kommentarer: