tisdag 7 november 2017

Grön kål till god kompis.

Idag fick vi uppskattat besök! 😊 Det var min kompis Biggan och hennes man Sune. Dom bor i en by på upp mot Blaikfjällets höjd här i Vilhelmina. Det gör att vi kan kalla dom "grannar". Men dom bor ändå 3½ mil från oss, så det är inte alltför ofta vi får träffas.
Idag fick jag i alla fall krama om härliga Biggan lite extra. 💗 Jag har haft fantastisk tur med vår kål i år och Biggan&Sune är några av de få Lapplänningar som insett grönkålens storhet!
Dom älskar att laga kålsoppa. 😋
Biggan och jag har en lång historia vid det här laget. Vi var de två "idoga" medlemmarna i Vilhelmina Hantverksgrupp. Vi startade upp HantverksHuset i Vilhelmina Kyrkstad och drev det i över 7 år. Det var en rolig tid!😃
Biggan hade också med sig en fantastisk överraskning till oss. Sina ostskorpor med massor av äkta Västerbottensost. Dom är så goda att dom sällan räcker särskilt länge. Dom är som chips, har man ätit en går det inte att sluta!
Förr sålde vi dom på HantverksHuset och hon kunde inte baka tillräckligt, varje sats blev såld på en dag! Numer bakar hon till sitt Café i byn Skog i den yttre Glesbygden utanför Vilhelmina.  (https://www.facebook.com/skogsblommorna/ ) Ett jättepopulärt café som lockar det lokala folket och turister och bussresor i en strid ström.👍 Kanske på grund av just Biggans ljuvligt goda ostskorpor?
Vi har unnat oss ostskorporna till en supergod lök- och potatissoppa här på kvällskvisten. Med lite smör på för att förstärka smaken av Västerbottensosten, precis som Biggan tipsar om. 👌
Här ett blogginlägg om soppan:
http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2017/09/visdomar-jag-lart-mig-av-att-laga-mat.html

Inga kommentarer: