måndag 23 januari 2017

Kaninpluttar i mängd

Dags för ytterligare ett inlägg för att uppmärksamma vår vardagliga skit. 😄 Alltså för att motverka det faktum att självhushållning KAN verka lite väl glamoröst om man bor i "stor-schtan" och bara ser "självhushållning" på TV.
Men sällan får stadsborna se det vi mest sysslar med. "Vi skyfflar skit".
Mycket skit och ofta.
Det svarta guldet, SÅ uppskattat OCH viktigt. En verklig grundbult i vårt lantliga glesbygdsliv. 

Idag kaninpluttar. Det finns särskilda "kaninskit-skrapardagar". Det är såna dagar som idag när det varit plusgrader  i ca ett dygn eller lite mer. Då blir det lätt att också bräcka loss dom ishögar som kan bildas under vattenskålarna hos kaninerna om det är minusgrader kontinuerligt under lång tid. Kaninerna får ljummet vatten att dricka tre gånger per dag. Tyvärr är just kaniner rätt "slaffsiga" drickare så med tiden skvätter det runt en hel del vatten runt skålarna som fryser till vartefter. De här halvljumma dagarna med +1-4C är ett perfekt tillfälle att bräcka loss både isklumparna och att storstäda hela resten av kaninburarna.
Om det inte blir plusgrader med jämna mellanrum under vintern så får vi ta till redskap som nog inte är så vanliga för att städa kaninburkarna. Vi har en särskild "is-yxa" och dessutom en barkspade med kort skaft som är mycket effektiv för att hugga och hacka.

Här är ett tidigare inlägg om att skyffla skit.
http://forsnashemman.blogspot.se/2016/11/skyffla-skit.html

Inga kommentarer: