tisdag 8 november 2016

Glada och goda grisar

I söndags var vi och hälsade på hos Lövnäsgården. Dom jobbar med mathantverk och djuruppfödning av främst Linderödgrisar och nu på lördag ska dom också öppna en gårdsbutik. Vi lämnade in både tvålar, kådsalva, kanderad kvanne och torkad svamp som man kommer kunna hitta i deras butik.
Så hälsade vi på grisarna såklart! Man undrar om det finns några andra grisar någonstans som har det så fint, och som är så himla lyckliga. Här ser man en av unggrisarna som springer omkring i hagen, så idylliskt placerad bredvid den vackra Datik-sjön strax norr om Gitsfjället. För Linderödgrisarna är det en toppenmiljö, som en härdig Svensk gammaldags lantrasgris så trivs dom i kallt väder och köttet blir av fantastisk kvalitet! Något lika bra kött går överhuvudtaget inte att hitta i den vanliga mataffären.

Vi kom hem med en julskinka som vi verkligen ser fram mot att rimma och koka. Även ölkorv fick vi med oss hem och OJ, så gott.

Passa på att hälsa på Kristina och Björn på invigningen nu på Lördag, och passa på att köpa deras griskött och charkvaror.  Bättre finns inte!
http://www.lovnasgarden.n.nu/
https://www.facebook.com/L%C3%B6vn%C3%A4sg%C3%A5rdens-Mathantverk-djuruppf%C3%B6dning-315951861946843/

Inga kommentarer: