fredag 29 maj 2015

Praktikanter på plats

De senaste dagarna har vi haft två praktikanter på plats. Sonen och en av hans klasskompisar från Strandskolans klass 4-6, Vova, har fått prova på hur det känns att leva och jobba på Forsnäs Hemman.
Schemat var digert, men så här efter två dagar har vi hunnit med nästan allt.
Planering inför Prao.                                                                Utvärderingsfrågor sista dagen.
Vad tror ni pojkarna svarade på sista frågan? Se längst ner i blogginlägget!
Fast istället för att göra rent en kaninbur så fick pojkarna montera en kaninbur och istället för att förpacka kvanne och sprängticka så förpackade vi ägg. Allt till lantbruksmarknaden på söndag, så vi har fått mycket extra hjälp och det tackar vi för!
Wow, vilken stor maskin!                                     Vi har fått lära oss skillnaden mellan en bräda och en planka!
Mot slutet av dag två fick pojkarna skriva utvärdering. Vi fick veta att det hade varit särskilt populärt att få vara med och såga på den stora gårdssågen (en Solosåg), bygga en fågelholk och sätta upp den i ett träd tillsammans och att lära sig spinna.
Vi lär oss spinna!                                         Fågelholken snickras.                             Så här kan man vika en plastpåse.
Båda pojkarna gjorde ett eget litet nystan som dom fick ta med sig hem.
På frågan "Hur tror ni att det är att vara vuxen och jobba på en gård?" vad dom rörande överens. "Det är jobbigt", skrev sonen. "Det är inte lätt", trodde Vova.
Som tack för hjälpen fick Vova välja ut en av växterna han hjälpt till att plantera inför lantbruksmarknaden. Han valde en vacker blomma som heter "Vårkrage" (Doronicum orientale) som han vill ge till sin mamma.
Vi vattnar småplantor som ska säljas på Lantbruksmarkanden på söndag!
Fantastiskt duktiga och engagerade praktikanter! Det var så roligt att få ha dom här på Forsnäs Hemman!


Inga kommentarer: