söndag 12 april 2015

Cykel-semester

För barn i sonens ålder: finns det något bättre vårtecken än när man äntligen får åka ut på årets första cykeltur? Byavägen är bar, man får flyga fram och känna vinden i ansiktet. Helt toppen!
Efter att byns pojkar lekt hela påsken så blev grannpojkarna förkylda och mamma fick äran att följa med ut på cykel.
Men som hemmansägare tar man ju inga långa ledigheter, så vi bestämde oss för att åka på en förmiddags cykel-semester!
Vi åkte och tittade på forsen vid Forsnäs Bro som byggdes för 106 år sedan, i den då mycket populära bygg-tekniken fackverk, samma metod som Eiffeltornet är byggt med. Sen gick vi och tittade efter husgrunden från stenåldersbostaden längs Vojmåns södra sidan, men där var snön fortfarande för djup för att ta sig fram. Så vi gick åt andra hållet och hamnade vid den lilla skogstjärnen där man kan fiska gäddor på somrarna. Vi plockar kåda (hackspitkåda är det bästa) och vinterlingon, och solar vid tjärnens kant under några björkar. Äkta vårkänsla och en boost för immunförsvaret efter vinterns långvattenmärke. Sen cyklar vi hem förbi Tussebo och känner oss väldigt "semestrade".  
Strålande väder och goda minnen, som känns bra att tänka på redan idag, då det vräker ner snöblandat regn och ingen vettig varelse vill vara utomhus.

Inga kommentarer: