måndag 3 juni 2013

Mat över eld

Igår tyckte yngste sonen att det var dags att genomföra planen att laga mat över en egen eld. Bacon är alltid gott, så fram med Muurikkan och tänd en eld. "Ett mästerverk", sa han när han mumsade i sig resultatet.
Det finns fortfarande drömmar om att lära sig tänka eld på "stenåldersvis", bara med pinnar eller med flinta.
Det får bli sommarens projekt.


1 kommentar:

Unknown sa...

Hittade er blogg av en slump, och blev jätteglad! Så spännande och så fina bilder. Vi bor i Lycksele sen 3 år, annars Värmlänningar. Vill nu när jag blivit pensionär, skaffa ett hönshus. Hur måste man tänka här uppe, där vintern kan vara så sträng? Vill ha en 8-10 st höns av någon av de större raserna. Har ritning på ett kretsloppshus, men hur vet vi att det inte blir för kallt. har du tid och lust, är jag tacksam för tips! Ingegerd i Lycksele.