onsdag 27 mars 2013

Utedasset 1 år

Nu fyller utedasset 1 år! Det är gjort av skräp och det mesta är inte ens ihopspikat. 
Vissa av gårdens folk efterfrågade fint utedass ända sedan flytten hit. Det har dock hamnat långt ner på prioriteringsordningen. Förra vintern blev det en vedervärdig (bajs-)översvämning i källaren med otäck, illaluktande städning efteråt, och då kom detta dasset till för att undvika framtida hemskheter. Än så länge är det bara 1 person som använder det. Samma icke-snickarkunniga person som byggde den tjusiga skapelsen.

Byggd mellan en smalare gran och en tjockare tall har dasset en tvärslå att sitta på och tvärslå för ryggen. Vindskydd i form av en garderobsdörr, en gammal uthusdörr, två innerdörrar och en bordsskiva lutade mot träden. Baktil placerades en tvärstötta för att bordsskivan inte skulle blåsa omkull. I höstas kompletterades härligheten med ett tak av ålderstigen korrugerad plastskiva. Enda bekvämligheten är lite bubbelplast som är fasthäftad precis där man sitter.

Under ett helt år har inte inomhustoaletten används en enda gång. och slutsatsen är, utedasset må vara primitivt, men det fungerar ALLDELES UTMÄRKT!

Och här är den största fördelen, vilken utsikt från toan!


Här skymtar utedasset, endast 40 steg från ytterdörren bakom vedförrådet och klyvjiggen.

1 kommentar:

Gunnar Berg sa...

Härligt att det finns såna folk som ni.Har själv ett modern badrum med WC för gäster, själv kan jag inte avvara utedasset fast mitt är mera traditionellt från1926